Meny Stäng

Så fungerar en gravidmassage

Det finns ett flertal olika sorters massage. En massage som är lämpad för gravida kallas för gravidmassage. Att vara gravid kan vara belastande och ansträngande för kroppen på många olika sätt. De områden som kroppen belastar allra mest under en pågående graviditet är ryggen och benen. Ju längre man har kommit i graviditeten, desto mer påfrestande blir det för kroppen och att gå till en professionell massör kan göra att graviditeten blir mer behaglig och kan till och med vara det som tar dig igenom den sista tiden.

Gravidmassage

Många gravida drar sig för att boka en massagetid för att de tror att det kan vara direkt farligt för dem själva, men också för barnet i magen. Men faktum är att du är i trygga händer när du som gravid får en massage av en massör. Det är för att de som utför en massage på en gravid person har gått en utbildning och de vet hur en behandling ska gå till för att det ska vara givande och tryggt.

Egentligen skiljer sig inte en gravidmassage särskilt mycket från en klassisk massage. Däremot så lägger massören mer fokus på de områden som belastas mest under en graviditet. Det är till exempel vanligt att man får besvär med ryggen och benen och de utbildade massörerna har metoderna och rutinerna som krävs för att massagen ska mjuka upp dina muskler och leder.

En gravid person klarar i regel av de flesta typerna av behandlingarna som finns att tillgå. Men om du befinner dig i de första månaderna av graviditeten brukar man vanligtvis rekommendera en mjukare typ av behandling.

En gravidmassage kan kosta lite olika beroende på hur lång tid behandlingen pågår samt vilket företag man väljer.

Så går det till

Innan du är redo för att boka en tid kan det vara skönt att veta hur en gravidmassage går till. Något som alltid är viktigt är kommunikationen mellan massör och kund. Hos många företag kan du lämna ett meddelande eller fylla i en hälsodeklaration inför ditt besök så att din behandling är anpassad efter dig och dina behov.

Som vi nämnde tidigare så skiljer sig inte en gravidmassage särskilt mycket från en vanlig massage. Men om du inte har gått på en behandling förut kan det vara bra att veta att det under vissa stunder av behandlingen kan kännas obehagligt och göra ont eftersom att massören använder ett hårdare tryck för att behandla dina muskler. Om det gör alltför ont eller känns för obehagligt kan du alltid be massören vara lite mer försiktig. Det är särskilt viktigt att du lyssnar på din kropp när du är gravid. Att gå på massage ska vara en positiv upplevelse och när du lämnar lokalen ska din kropp kännas mer avslappnad och bekvämare än innan du påbörjade behandlingen. En annan åtgärd som man kan ta till med för att upplevelsen ska vara behaglig är att det finns extra kuddar att tillgå. Dessa kuddar kan hjälpa dig att komma tillrätta på massagebänken så att du har möjlighet att njuta till fullo av din massage.

Dela sida med dina vänner!