Meny Stäng

Träningsmaskiner

Det en mängd andra roliga träningsmaskiner som du kan ha hemma och träna med. Antingen väljer du ut den maskin som passar dig bäst, eller så köper du flera av dem och kombinerar dessa till en träning som passar dig. Ett tips kan vara att besöka en butik eller ett gym för att testa maskinerna innan du väljer vilken maskin som passar dig bäst.

Gåband eller Löpband

Löpbandet låter dig gå, jogga eller springa hur långt du vill utan att egentligen förflytta dig någon annanstans än på bandet. För den som under sommaren gillar att springa utomhus så är detta ett perfekt träningsredskap som kompletterar detta under den kallare delen av året. Självklart kan man träna på löpbandet året runt och de stora fördelarna med detta är att du här kan anpassa din träning mer än vad du kanske kan göra i den näromgivning där du annars kan springa. Genom att öka lutningen får du en tyngre träning och kan då även få till bra intervaller under ditt pass. Gåband eller promenadband passar dig som vill hålla dig i form och som tycker om att promenera.

Motionscykel

En maskin som verkligen ger dina ben en ordentlig omgång är en motionscykel som kanske är ett av de vanligaste träningsredskapen att hitta i ett hem. Precis som på många andra träningsmaskiner kan du här själv ställa in motståndet för att anpassa din träning efter de önskemål du har. När det kommer till att träna på en cykel så är det viktigt att man håller en ordentlig hållning för att inte ta skada på till exempel ryggen.

träningsmaskiner

Roddmaskin

Roddmaskinen förknippar många med att bygga starka muskler i armarna, men maskinen tränar mycket mer än bara så i din kropp. Stora muskelgrupper i mage, rygg, rumpa och lår får sig en rejäl omgång samtidigt som att axlar, ben, armar och midja tränas. Det händer ibland att de som inte vill bygga stora muskler håller sig borta från denna maskin, men med tanke på hur mycket av din kropp som faktiskt tränas så kan även denna maskin vara ett alternativ till att träna hemma.

Instruktionsvideor

Tycker du inte det är så roligt att endast sitta på en maskin och träna så finns det en mängd roliga träningsvideor som kan hjälpa dig att komma igång med träningen. En träningsform som slog igenom i Sverige tack vare just instruktionsvideor var Zumba som är en träningsform baserad på olika danssteg. Här rör man sig till musik som oftast är influerad av latinamerikanska rytmer, men även kan man köra passen i takt till populära hit låtar som du till vardags hör på radio. Videorna finns i en mängd olika varianter och man kan alltid utföra alla danssteg i lätta eller svåra varianter.

Andra användbara redskap

Om du inte vill köpa dig en fullstor maskin för att börja träna så finns det en mängd mindre redskap som du enkelt kan köpa hem. En yogamatta kan vara perfekt underlag om du vill göra olika övningar där du använder din kropp som vikt. För detta så kan även en pilatesboll vara användbar. Dessa finns i ett flertal olika storlekar och vilket storlek du ska ha beror lite på vilka övningar du vill utföra.

Vill du träna kondition så kan ett enkelt hopprep vara mer är passande för att få upp ett ordentligt flås. Man kan även köpa lösa vikter som du kan använda dig av i din träning. Enklast är då att köpa hem ett par hantlar eller varför inte en kettlebell, som används vid mer explosiv träning än vanliga hantlar.

Idag är det heller inte helt ovanligt att man kan träna tillsammans med sina spelkonsoler och många kända varumärken som Nike och Zumba har gjort samarbeten med företaget Xbox där man kan integrera sin träning i speciellt framtagna spel.

Dela sida med dina vänner!